lukoil-banenr

Mai mult de 1 milion de hybride Toyota vândute în doar 10 luni

Constructorul japonez a reuşit să vândă un milion de vehicule hybride în mai puţin de un an, semn că publicul a devenit tot mai deschis la soluţii de propulsie alternative.

Pilot Autoexpert

Cifra record a fost consemnată la finalul lunii octombrie, când statisticile au arătat că modelele hybride vândute anul acesta au atins valoarea de 1.028.900 de unităţi. Potrivit Toyota, modelele hybride totalizează 14% din din vânzările sale globale în primele 10 luni ale acestui an.

Din cele peste un milion de vehicule hybride vândute în 2012, aproape trei sferturi sunt modele din familia Prius. Lor li se adaugă versiunile ecologice ale modelelor Camry, Auris şi Yaris. La această performanţă au contribuit şi modelele subsidiarului de lux Lexus: GS450h, CT200h, RX450h.

Începânc cu anul 1997, când a fost introdus pe piaţă primul Prius, şi până în prezent, Toyota a vândut 4.6 milioane de vehicule hybride – toate acestea au economisit până în prezent 30 de milioane de tone de CO2 şi aproximativ 11 milioane de litri de petrol.

Comentarii