lukoil-banenr

La 26 februarie curent, în jurul orei 11:00, pe traseul Chișinău-Hâncești un automobil de model „Mercedes E 270” condus de un bărbat de 36 de ani a tamponat un „Ford Fiesta”, părăsind locul accidentului. Ulterior, după ce a fost dată în orientare, de către inspectorii de patrulare din raionul Ialoveni a fost identificată mașina implicată în accident.

Pilot Autoexpert

În aceeași zi, o tânără de 24 de ani care se afla la volanul unui automobil „Opel Vectra”, în jurul orei 16:40, a accidentat pe str.Ghioceilor din capitală un „Volkswagen T 5” condus de un bărbat de 63 de ani. Tânăra a părăsit locul accidentului rutier, iar mai târziu mașina acesteia a fost stopată de polițiști la intersecția străzilor 31 august 1989- Melestiu.

Tot, la 26 februarie curent, în Chișinău, în jurul orei 18:30 șoferul unui autoturism de model „Toyota Corolla” care a accidentat un „Mercedes” și a părăsit locul accidentului, a fost depistat de inspectorii de patrulare pe str. Ismail.

Dacă vor fi găsiți vinovați, conducătorii auto vor fi sancționați cu câte 1 000 de lei, cu aplicarea a 6 puncte de penalizare pentru comiterea accidentului rutier și riscă să fie atrași la răspundere și pentru părăsirea locului în care s-a produs accidentul rutier. În acest sens, legea prevede o sancțiune cu privarea de dreptul de a conduce vehicule pe un termen de la 2 la 3 ani sau cu arest contravenţional pe un termen de 15 zile.

Menționăm, că doar organele competente pot stabili a cui este vina în producerea accidentului și care au fost circumstanțele care au dus la provocarea acestuia.

În acest context, Poliția reiterează, că fiecare șofer trebuie să-și asume responsabilitatea pentru comportamentul său în trafic, iar fuga de la locul accidentului nu reprezintă o soluție pentru a scăpa de pedeapsă. Îndemnăm șoferii să acorde ajutorul necesar victimelor în caz de necesitate și să solicite ajutorul Poliției, medicilor și, după necesitate, al pompierilor.

Încălcarea regulilor de circulație vă pune în pericol viața dumneavoastră cât și a celor dragi. Respectați Regulamentul circulației rutiere și colegii din trafic!

sursa: igp.gov.md

Comentarii