lukoil-banenr

Maşina care a îmbinat o rulotă cu o barcă

O decizie importantă, dar suficient de ciudată, luată în anii ’80 pe continentul nord-american a fost crearea unei rulote cu o barcă încorporată. Denumită „BoaterHome”, creaţia are la bază o dubiţă Ford Econoline, care a fost împerecheată cu o remorcă şi cu o barcă.

Pilot Autoexpert

Astfel, promisiunea unei rulote perfecte, care poate fi folosită pe orice tip de suprafaţă, a fost îndeplinită. Lungimea totală a vehiculului este de 13 metri, ceea ce înseamnă că o întoarcere obişnuită, care cu o maşină normală se face în trei mişcări, ar avea nevoie de foarte multe manevre şi foarte multă răbdare din partea şoferului.

Detaliile exacte despre BoaterHome nu prea sunt de găsit. Unii spun că a fost construită în 21 de exemplare, alţii spun că au fost produse 27. De asemenea, într-un anunţ de vânzare a unei astfel de rulote, proprietarul scria că barca are un motor V8 Chevrolet Marine de 4,3 litri şi că maşina are tracţiune pe puntea din faţă.

Un proprietar a cerut 50.000 de dolari pentru exemplarul său. Barca de 8,5 metri poate fi desprinsă de maşină şi poate fi folosită ca o… barcă.

Deşi conceptul de rulotă cu barcă încorporată a fost construit în mai puţin de 30 de exemplare în anii ’80, o companie canadiană, denumită „Highwave Boatorhome 2000 Inc.”, a încercat să resusciteze conceptul de rulotă universală. Canadienii şi-au bazat creaţia lor pe un Ford F750 Super-Duty cu motor diesel Caterpillar de 7,5 litri care dezvoltă 250 CP.

Pe site-ul producătorului Highwave Boatorhome există chiar şi o mărturie a lui Larry Hagman, actorul din serialul Dallas care a murit în luna noiembrie 2012. El spune despre Boatorhome că este „calea potrivită în noul mileniu pentru toţi cei care se bucură cu adevărat de natură”. Pentru a da autenticitate vorbelor lui Larry Hagman, lângă mărturia sa stă o fotografie cu autograful actorului.

Oricare ar fi adevărul, e clar că astfel de vehicule există, iar imaginile din galeria foto şi clipul video sunt dovezile care atestă existenţa lor.

Comentarii