lukoil-banenr

Mansory modifică un Ferrari 458 Spider ‘Monaco Edition’

Când vine vorba despre tunerul german Mansory, părerile sunt împărțite. Unii spun că nu fac altceva decât să strice aspectul unor modele reușite, în timp ce alții suștin că oferă o altă perspectivă asupra modelelor de serie. Mansory își vede însă de treabă și oferă fanilor și contestatarilor un nou motiv de dispută: 458 Spider ‘Monaco Edition’.

Pilot Autoexpert

Bazat pe Ferrari 458 Spider, versiunea modificată de Mansory aduce un pic cu Enzo. Asta datorită grielelor de aerisire din față, a capotei și a pragurilor. În spate, tunerul a înlocuit aripa și a modificat spoilerul căruia i-a adăugat grile noi. Totodată, grație unei construcții din carbon, 458 Spider „scapă” de 60 de kg.

Pentru un randament mai bun, Mansory intervine și sub caroserie. Mai precis, calculatorul de bord este reprogramat, filtru de aer și evacuarea sunt înclocuite cu unele mai sportive, toate acestea ducând la o putere de 590 CP, un cuplu maxim de 560 Nm și un timp de 3,2 secunde pentru a ajunge de la 0 la 100 km/h. Și, pentru ca toate aceste modificări să nu pericliteze sănătatea mașinii, suferă modificări și suspensiile, dar și jantele (de 20 inci sau 21 inci) care vin îmbrăcate în anvelope Michelin PS2.

Interiorul păstrează nota celor de Mansory și are un caracter excentric. Altfel spus, apelativul ‘Monaco Edition’ își face pe deplin simțită prezența, prin culorile roșu și alb, culorile principatului. Astfel, vei găsi un romb alb-roșu atât pe pielea Alcantara care îmbracă scaunele, cât și pe fibra de carbon din interiorul ușilor. Cam mult, ar spune unii. Iar noi le-am da dreptate.

Oricum, fie că-ți place, fie că nu, șansele de a pune mâna pe un 458 Spider Monaco Edition sunt extrem de reduse, Mansory anunțând că va produce doar 3 astfel de modele. Prețul nu a fost dezvăluit, însă, având în vedere că Mansory nu este deloc o firmă ieftină, ne așteptăm să depășească cu mult prețul unui 458 de serie. Adică, undeva peste 227.000 euro.

Comentarii