lukoil-banenr

Manufactura Gumpert şi-a reluat activitatea

Gumpert este o companie relativ nouă în lumea auto, fiind fondată în 2004 în Altenburg, Germania. Aici lucrează 25 de oameni, care produc modelul Apollo în versiunile de 650 şi 800 de cai putere. Însă la sfârşitul lunii august a anului curent creatorul supercarului Apollo a intrat în insolvenţă după ce expansiunea pe piaţa chineză a eşuat. La o lună şi jumătate de la vestea nefericită, Gumpert a reuşit să găsească un investitor gata să readucă la viaţă activitatea companiei.

Pilot Autoexpert

Şi spre fericirea fanilor de bijuterii unicate pe patru roţi, Gumpert funcţionează din nou. Constructorul a reuşit să producă în continuare supercarul pe toată durata administrării sale în insolvenţă, iar acum, după ce a depăşit perioada dificilă, se poate lăuda chiar şi cu câteva comenzi.

Directorul şi fondatorul companiei, Roland Gumpert, susţine că intenţionează să vândă între 4 şi 5 automobile în acest ultim sfert al anului. Dealerii producătorului de supercaruri şi-au reluat şi ei activitatea şi aşteaptă comenzi din Orientul Mijlociu, Turcia, Japonia şi China.

Comentarii