lukoil-banenr

Așa numit fenomen Brexit, sau ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană îi pune în gardă pe constructorii auto ce activează în Regatul unit. Acestea sunt impuse să analizeze și să reacționeze rapid în cazul în care Brexitul se va produce într-un final.

Pilot Autoexpert

Mai nou, nemții de la BMW au ajuns să discute soarta uzinelor proprii din Anglia, unde se produc modelele MINI și Rolls-Royce. Oficialii spun că vor fi nevoiți să închidă fabricile dacă furnizorii săi vor fi afectați în urma Brexitului.

“Am spus întotdeauna că putem face tot ce este necesar și să pregătim totul în cel mai bun mod, însă dacă la sfârșitul zilei, lanțul de furnizori se va opri la graniță, atunci nu vom mai putea fabrica produsele noastre în Marea Britanie,” a declarat Stephan Fereismuth, managerul vamal pentru BMW, într-un interviu acordat jurnaliștilor Financial Times.

Aproape 60% din cele 378.000 de mașini Mini produse anul trecut de BMW au fost realizate la uzina din Oxford. Potrivit oficialului bavarez, compania dorește să păstreze fabricile britanice deschise, însă orice întrerupere a importurilor de componente va crește costurile, iar pierderile se vor simți în procesul producției mașinilor.

Comentarii