lukoil-banenr

Marele Premiu al Coreei de Sud a fost câştigat de Vettel

Sebastian Vettel a câştigat Marele Premiu al Coreei de Sud şi prin urmare, echipa Red Bull a obţinut al doilea titlu mondial al constructorilor, cu 558 de puncte. La cursa de ieri de la Seul, Lewis Hamilton a plecat din pole-position, dar a fost depăşit pe parcurs de Sebastian Vettel, care şi-a trecut în palmares a zecea victorie din acest sezon. Cel mai bun timp al cursei a fost obţinut de Vettel în turul 55.

Pilot Autoexpert

Locul 2 a fost ocupat de Lewis Hamilton, care a fost presat în timpul cursei de Mark Webber. În finalul competiţiei, acesta s-a plasat pe ultima treaptă a podiumului.

Pe locul 4 s-a clasat câştigătorul Marelui Premiu al Japoniei de săptămâna trecută, adică Jenson Button. Acesta a pierdut în faţa piloţilor de la Ferrari trei poziţii la start, dar după intrearea safety-car-ului pe circuit pe la jumătatea cursei a avut posibilitatea să revină pe locul pe care l-a păstrat până la final.

Pe locurile 5 şi 6 s-au plasat cei doi piloţi ai echipei Ferrari, Fernando Alonso şi Felipe Massa. Apoi, a urmat pilotul Jaime Alguersuari, care l-a depăşit în ultimul tur pe Nico Rosberg.

Michael Schumacher a abandonat cursa în turul 17, după ce a fost implicat într-un accident alături de pilotul echipei Renault, Vitaly Petrov. Acesta l-a lovit din spate pe german şi a a produs nişte avarii monopostului care nu au mai putut fi remediate de mecanici. De aceea, Petrov a abandonat de asemenea competiţia, ca şi Pastor Maldonoado de la Williams. Pe locul 9 s-a plasat pilotul Sebastien Buemi, iar ultimul punct a fost obţinut de Paul di Resta, de la Force India.

La constructori, echipa McLaren-Mercedes se află pe locul 2 cu 418 puncte, iar pe locul 3 este echipa Ferrari, cu 310 puncte.

Comentarii