lukoil-banenr

Mark Webber este al doilea pilot cu o dublă în acest sezon

Marele Premiu al Marii Britanii începea cu Alonso în pole position, urmat apoi de Mark Webber şi de veteranul Schumacher. După start, poziţiile au rămas neschimbate în fruntea cursei şi Alonso părea că se îndreaptă spre o victorie sigură. Doar spaniolul de la Ferrari şi Lewis Hamilton au plecat în cursă cu pneurile hard, strategie care s-a dovedit a fi neinspirată în cazul ambilor piloţi.

Pilot Autoexpert

Cu doar câteva tururi înainte de final, Mark Webber l-a ajuns pe Alonso ajutat de de pneurile mai proaspete şi după un duel scurt, australianul de la Red Bull a intrat la conducerea cursei şi acolo a rămas până la final. Alonso a trebuit să se mulţumească doar cu locul doi, poziţie care îl păstrează totuşi în fruntea clasmentului general.

Ultimul loc pe podium a fost ocupat de Sebastian Vettel, urmat de Felipe Massa, Kimi Raikkonen şi Romain Grosjean pe poziţia a şasea. Michael Schumacher a plecat în cursă de pe trei, dar condiţiile de pistă uscată nu au fost în avantajul germanului şi a încheiat etapa doar pe locul şapte, în faţa lui Hamilton, lui Senna şi a lui Button, care închide Top 10.

Comentarii