lukoil-banenr

 

Marussia în Formula 1

Pilot Autoexpert

Astăzi ziua a început straniu. Parcă e mai posomorât afară. Colegii de la redacție par mai preocupați cu retrăirile propri decât de obicei. Până și aparatul de  cafea s-a defectat. Simțeam că ceva nu este în regulă în univers, ceva s-a debalansat parcă. Și nu eram sigur ce să cred pînă când am deschis calculatorul și am înțeles motivul tuturor stranietăților.

A fost dezvăluit noul monopost Marussia Virgin Racing MVR 02 care chiar va concura în sezonul 2011. Am văzut imaginile și am înțeles cît de important este acest eveniment. O marcă născută în Rusia nu numai că plănuiește să își câștige un locușor în rândurile superca-urilor dar a mai și făcut un bolid Formula 1, în termen și cică funcțional. Dar, imediat după am realizat că proiectul este realizat în parteneriat cu compania Virgin care sunt faimoși pentru faptul că duc până la capăt și cele mai trăsnite idei de business. Ah, și nici motorul nu e rusesc. Monopostul este dotat cu un propulsor Cosworth.

Atunci poate șoferii sunt din Rusia – adevărați luptători cu ‘inimă de urs’, dar nu. Bolidul va fi pilotat de un german – Timo Glock și un belgian – Jerome d’Ambrosio. Până la urmă formula de succes ar fi putut să fie foarte simplă, și anume un monopost și o echipă original rusești ghidați de experiență europeană. La moment vedem doar un nume rusesc și în rest nimci altceva. Dezamăgirea ar fi fost timpurie și neadecvată dacă ar fi fost vorba despre o țară mică cu un trecut neimpunător industrial. Dar, nu este așa. Rămîne de văzut care vor fi rezultatele acestei formațiuni europene de fapt și unde va evolua echipa dacă va reuși să reziste.

Comentarii