lukoil-banenr

Concernul General Motors a anunţat că poziţia de CEO, cea mai înaltă din companie, va fi preluată începând cu 15 ianuarie de Mary Barra. În vârstă de 51 de ani, Barra va deveni prima femeie din istorie are conduce o companie auto. Mary Barra va prelua conducerea GM din mâinile lui Dan Akerson, 65 de ani, care a condus compania în ultimii ani.

Pilot Autoexpert

Viitoarea CEO a General Motors a început munca în cadrul concernului american la începutul anilor ’80, ca inginer la Pontiac, una dintre mărcile aflate în portofoliul constructorului american. Avea doar 18 ani şi, povesteşte ea într-un interviu acordat publicaţiei Bloomberg în această primăvară, lucra „într-un mediu dur care te învăţa să fii mai puternic”.

Cariera Mary Barra a luat o turnură diferită după ce GM a inclus-o într-un program de dezvoltare a potenţialilor conducători GM ai viitorului, primind o bursă la Universitatea Stanford. Ulterior, Barra a fost asistenta lui John „Jack” Francis Smith, CEO General Motors la graniţa dintre milenii, urmând apoi un drum plin de funcţii din ce în ce mai solicitante: de la vicepreşedinte al biroului de Inginerie de Producţie GM până la poziţia de director al operaţiunilor de Dezvoltare de Produs la nivel global, din care trece la şefia companiei.

Comentarii