lukoil-banenr

Maserati GranTurismo MC Stradale revin in cursa

Pilot AutoexpertItalienii de la Maserati nu vor sa ramina in urma si aduc la Paris noul Maserati GranTurismo MC Stradale.
Noul model este inspirat din masinile de curse Maserati MC Trofeo şi GT4, după ce acestea au primit aprecieri foarte bune din partea piloţilor amatori. Pare sa fie cel mai rapid Maserati din gama constructorului italian.
Noul model se diferenţiază de un GranTurismo de serie prin spoilerul agresiv profilat aerodynamic,praguri de la masinile de curse şi difuzorul de mari dimensiuni din spate. Acestea integrează două evacuări rotunde generoase care îi conferă maşinii un look de adevărată bestie.

Îmbunătăţirile operate la nivelul aerodinamicii îi permit să exercite o apăsare aerodinamică mai mare fără să crească coeficientul aerodynamic.
Sub capota gasim binecunoscutul V8 de 4,7 litri, dar care acum dezvoltă 450 CP (mai mult cu 10 CP decât GranTurismo S) care este agregat la vechea transmise robotizata in sase trepte. Dar chiar si asa, MC Stradale poate atingă o viteză maxima de 300 km/h. Acceleratia pina la 100 km/h este de 4,5 s, suficienta pentru a genera adrenalina in singe.
Pentru a face fata noilor performante, suspensia a fost revazuta dar fara a afecta confortul oferit la drum. Mai mult, cei de la Maserati afirma ca agilitatea acestui model este comparabila cu cea a unui model de curse.
Masina va fi lansata în serie in primăvara anului viitor.

 

Comentarii