lukoil-banenr

Despre acest lucru nu prea se vorbeşte în presa auto. Cel mai des avem de-a face doar cu parametri tehnici de laudă, prognoze optimiste şi încurajări în adresa clienţilor de EV-uri. Iată că maşinile electrice nu excelează chiar la toate capitolele, iar unul dintre ele este siguranţa anti-incendiu.

Pilot Autoexpert

Un accident care a avut loc recent în Austria, cu implicarea unui EV Tesla Model S, a adus în atenţia cititorilor câteva informaţii ce s-ar putea să te pună în gardă. Ştim foarte bine că riscul apariţiei de incendiu în cazul uni accident, este caracteristic tuturor automobilelor, însă ce nu aţi ştiu probabil este faptul că în cazul unui vehicul electric este nevoie de mai multe forţe pentru a-l localiza.

Cazul de faţă, unde pentru a ţine sub control focul, a fost nevoie de cinci autospeciale şi o echipă de…35 de pompieri! 

Eforturile pompierilor nu au avut mare succes decât abia după ce au reuşit să deconecteze bateriile performante ale maşinii. Acestea se înfierbântă uşor şi este nevoie de multă apă pentru a le răci. Tot din cauza lor pompierii sunt obligaţi să poarte măşti cu oxigen, aşa cum la ardere, se emană o mulţime de vapori extrem de toxici.

Şi nu în ultimul rând, orice EV care a avut de suferit în urma unui incendiu, TREBUIE supravegheat 48 de ore pentru că există riscul reapariţiei focului! Ceea ce s-a întâmplat şi cu acest Model S, de fiecare dată când părea că pompierii au reuşit să învingă flăcările.

Comentarii