lukoil-banenr

Masinile mai ieftine presupun asigurari mai scumpe

Americanii ne-au obisnuit cu fel de fel de studii, unele dintre ele adevarate mine de aur pentru cei ce stiu sa foloseasca o informatie. Unii dintre noi ne bucuram ca regulile americane nu se aplica in Europa, respectiv in tara noastra, altii ne uitam cu teama si stim ca nimic nu este intamplator pe lumea asta si ca daca exista vreun mod in care se pot scoate bani, ne va privi si pe noi, cat de curand posibil.

Pilot Autoexpert

Asadar, viata nu e dreapta. Un pret mic de achizitie al unui autovehicul nu inseamna, teoretic si logic, un pret mare al asigurarii sale. Iata ca se intampla tocmai invers. Citand site-ul de specialitate Insure.com, publicatia MarketWatch publica un adevar paradoxal: un Honda Civic 2012 presupune o asigurare de 2.353$ anual, in timp ce un Toyota Sienna, tot generatie 2012, va scoate din buzunarul proprietarului, doar 1.111$ anual. Cele mai ieftine asigurari, par sa vizeze vehicule mari, precum microbuzele, camionetele si SUV-urile, potrvit aceluiasi material. Asta chiar daca aceleasi vehicule costa mai mult decat cele din clasa compacta, au insa si un avantaj, cel putin din perspectiva asiguratorilor, find conduse in general, de persoane mai in varsta, considerate a fi „soferi siguri”.

Chiar daca initial pare a fi doar un alt mod in care cei bogati devin si mai bogati, masinile scumpe, din clasa de lux si sport nu sunt deloc ieftine la asigurare. Un Audi R8 Spyder se gaseste in topul site-ului Insure.com, cu un pret de 3.384$ anual. Insa la polul opuseste acelasi Sienna, al carui cost de asigurare este indeaproape urmat de cel al modelelor Jeep Patriot si Dodge Grand Caravan.

Directorul editorial al Insure.com avertizeaza ca este posibil ca economiile celor care cred ca vor pune un ban deoparte prin cumpararea unui vehicul ieftin, sa se evapore din cauza primei de asigurare mai ridicate, aferenta acestor masini. Vreti sa stiti care este sfatul pe care-l da acest specialist in piata asgurarilor, in vederea mentinerii unui pret de asigurare mai mic? „Va cumparati un microbuz, va mutati la o ferma in afara orasului, conduceti numai in apropiere de casa si fiti siguri ca nu veti avea niciodata un accident, sau copii.”- iata raspunsul!

Comentarii

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentTeaser Lotus: Maximum Exposure
Articolul următorSubaru recall