lukoil-banenr

Compania rusească AvtoVaz s-a ciocnit cu o problemă, clienții europeni care au cumpărat autoturisme începând cu 1 ianuarie 2015 nu le pot înmatricula. De vină este noul regulament al UE care a intrat în vigoare începând cu anul curent.

Începând cu 1 ianuarie 2015 în UE a intrat în vigoare un nou regulament conform căruia, toate mașinile noi trebuie să fie dotate cu senzor de presiune al roților. Concernul rus Avtovaz nu a reușit să se conformeze noilor cerințe, iar rezultatul este unul previzibil, mașinile acestui producător nu pot fi înmatriculate în Uniunea Europeană! 

Reprezentantul ”Lada Automobile GmbH” din Germania a declarat că uzina nu dispune de senzori de presiune al roților, motiv din care nici o mașină Lada care pleacă la export nu corespunde noului regulament. De cealaltă parte producătorul a afirmat că este pe cale să rezolve această problemă în timpul apropiat.

Totuși, lipsa senzorilor nu este singura problema care interzice importul mașinilor rusești în Uniunea Europeană. Sistemele de climatizare cu aer condiționat ale autoturismelor Lada nu corespund nici ele standartelor europene. Ținând cont de faptul că AvtoVaz nu se poate lăuda cu o reacție promtă, putem trage concluzia că problemele vor fi rezolvate în cel puțin jumătate de an, timp în care va pierde mult din segmentul de piață pe care îl ocupă dar și o parte din clienți.

Amintim că AvtoVaz exportă în Uniunea Europeană modelele Granta, Kalina și Taiga 4X4 (Lada Niva).

Comentarii