Ce vedeţi în imaginile de mai jos, este un Suzuki Swift, cunoscut în SUA ca Chevrolet Sprint, un model supercompact, construit de GM începând cu anii 1983. La momentul lansării, acest hatchback inofensiv, era echipat cu un motor în trei cilindri şi un volum mai mic de 1.000 centrimetri cubi! Astăzi însă, este de cel puţin 10 ori mai puternic.

Ştiţi definiţia unui sleeper? Ei bine, acest Chevrolet se încadrează perfect în această categorie. Asta deoarece, la exeterior, maşina se prezintă în „ce-a făcut-o mama uzină”, cu excepţia roţilor spate supradimensionate. În timp ce sub capotă este instalat un imens V8, cu un volum de 6.6 litri modificat pentru a produce în jur de 954 cai putere, pe benzină cu cifră octanică obişnuită. Astfel că Sprint-ul poate fi condus uşor şi pe drumurile publice, asta în caz că te încumeţi să o faci.

Pe pista de drag însă, compacta este un adevărat monstru. Construit în totalitate de către specialiştii Fatman Fabrications, în anii 2007, hatch-ul ascunde şi o suspensie modificată corespunzător, diferenţial cu alunecare limitată şi desigur o cutie de viteze specială, Detroit Truetrac cu un raport de 2:50:1.

Chevy-Sprint-2 Chevy-Sprint-3 Chevy-Sprint-4 Chevy-Sprint-5 Chevy-Sprint-6 Chevy-Sprint-7 Chevy-Sprint-8 Chevy-Sprint-9 Chevy-Sprint-11 Chevy-Sprint-12 Chevy-Sprint-13 Chevy-Sprint-14 Chevy-Sprint-15 Chevy-Sprint-16 Chevy-Sprint-17 Chevy-Sprint-18 Chevy-Sprint-20 Chevy-Sprint-21 Chevy-Sprint-22

Comentarii