lukoil-banenr

Potrivit jurnaliștilor de la Automotive News, Toyota şi Mazda vor avea o nouă colaborare începând cu anul 2015. Cei doi constructori japonezi vor împărţi motorizări SkyActiv şi chiar platforma unui model de clasă mică, care va fi înlocuitorul lui Mazda2 şi al lui Toyota Yaris. Colaborarea se referă în principal la fabrica din Mexic a celor de la Mazda, inaugurată recent, care va produce 50.000 de unităţi pentru Toyota din capacitatea totală, de 230.000 de unităţi. Producţia noului model va debuta în perioada 1 aprilie 2015 – 31 martie 2016.

Pilot Autoexpert

Motorizarea SkyActiv de la Mazda va fi o unitatea de cilindree mică, alimentată cu benzină printr-un sistem de injecţie directă. Cei de la Mazda se aşteaptă la economii de scară semnificative odată cu acest parteneriat, deoarece vor realiza volume importante pentru cei de la Toyota, care îi vor ajuta să-şi amortizeze costurile de dezvoltare ale motorizărilor SkyActiv.

Reprezentanţii celor două mărci au confirmat colaborarea din Mexic, dar au refuzat să furnizeze detalii suplimentare privind efectele acestui parteneriat la nivel global.

Comentarii