lukoil-banenr

Cel mai popular roadster din lume, Mazda MX-5, a primit o ediţie aniversară la Salonul Auto de la New York cu ocazia celebrării a 25 de ani de la lansarea primei generații. Ediţia specială a lui MX-5 este oferită doar în nuanţa ”Soul Red Metallic”, cu plafon negru, montanţi laterali negri şi capace ale oglinzilor negre.

Pilot Autoexpert

Interiorul ediţiei aniversare vine cu o tapiţerie din piele albă, un panou decorativ finisat manual şi cu feţe de uşi îmbrăcate tot în piele albă cusută manual. Ediţia aniversară se bucură şi de alte elemente speciale, modelul fiind echipat cu amortizoare sport de la Bilstein, ascunse în spatele jantelor de 17 inch cu finisaj „Dark Gunmetal”.

mazda_mx-5_miata_25th_anniversary_6

Sub capota roadsterului aniversar, motorizarea de 2.0 litri şi 160 CP primește o serie de îmbunătăţiri: pistoanele, bielele şi volanta sunt înlocuite cu elemente mai uşoare, totul pentru a asigura urcarea mai rapidă în turaţii. Modificările nu au adus cai putere în plus, dar cei de la Mazda anunţă un răspuns ”extraordinar” la apăsarea acceleraţiei şi o notă specială a sistemului de evacuare.

Next-gen Mazda MX-5 chassis

La standul Mazda de la New York japonezii au adus și plaforma tehnică a următoarei generaţii, care este cu peste 100 de kilograme mai uşoară decât modelul actual şi este mai sigură şi mai rigidă.

mazda_mx-5_miata_25th_anniversary_2

mazda_mx-5_miata_25th_anniversary_3

mazda_mx-5_miata_25th_anniversary_4

mazda_mx-5_miata_25th_anniversary_5

mazda_mx-5_miata_25th_anniversary_7

Comentarii