lukoil-banenr

Mazda RX-7 poate reveni în anul 2017

Ultimul exemplar al ultimei generaţii Mazda RX-7 a ieşit de pe linia de producţie în urmă cu un deceniu. Apoi, în anul 2003, a fost înlocuit cu un model mai practic, cu patru portiere – RX-8, însă şi acesta a ieşit din producţie anul acesta.

Pilot Autoexpert

Dar se pare că era automobilelor Mazda cu motoare rotative şi tracţiune pe spate nu a apus încă. Prezent la lansarea modelului cu facelift MX-5 în Australia, Nobuhiro Yamamoto a declarat că un nou RX-7 e programat să debuteze în anul 2017.

Un an foarte potrivit, pentru că în 2017 se vor sărbători 50 de ani de la primul model Mazda cu motor rotativ Wankel – Cosmo Sport, apărut în 1967.

Deşi Yamamoto nu a dat foarte multe detalii, a spus, totuşi, că se va renunţa la propulsorul de 1,3 litri Renesis care a fost folosit pe RX-8, în favoarea motorului de 1,6 litri 16X care a fost dezvăluit în urmă cu cinci ani, dar care nu a fost folosit în nici un model de serie Mazda până acum.

Potrivit oficialului mărcii japoneze, noul propulsor va respecta norma Euro VI care va intra în vigoare tot în 2017, deoarece va fi folosit un catalizator special. El a adăugat că motorul rotativ 16X poate să producă, în varianta aspirată natural, 295 de cai-putere şi că, pentru început, noul RX-7 nu va avea turbocompresor. „În acest moment, nu a fost stabilit. Poate mai târziu va fi turbo, dar la început probabil nu”, a spus Yamamoto.

Mazda RX-7 a fost produsă între anii 1978-2012 şi a avut trei generaţii pe care le puteţi vedea chiar în galeria foto din acest material.

Comentarii