lukoil-banenr

Mazzanti Evantra V8 – un nou supercar italian

Pentru expoziţia Top Marques din aprilie 2013, care se va desfăşura la Monaco, italienii pregătesc debutul unui nou supercar numit Evantra – în cinstea aşa-numitei zeiţe etruscă a nemuririi.

Pilot Autoexpert

Noului produs al companiei Mazzanti, după cum putem vedea în imaginile disponibile la moment, nu îi va lipsi aspectul agresiv, creat de farurile cu LED şi formele caroseriei din fibră de carbon şi aluminiu. Despre capitolul tehnic se cunoaşte că şasiul este realizat dintr-un compus crom-molibden, care întăreşte automobilul din punct de vedere structural, pentru o protecţie mai bună a pasagerilor.

Inima mecanică ascunsă sub capota atleticei Evantra o constituie un motor V8 aspirat de 7 l, din aluminiu, capabil să dezvolte 701 CP la 6.600 rpm şi un cuplu maxim de 848 Nm la 4.500 rpm. Aceste cifre sunt capabile să ofere posibilitatea realizării sprintului de la 0 la 100 km/h în doar 3,2 secunde şi a vitezei maxime de peste 350 km/h, la care mai contribuie cutia de viteze secvenţială în şase trepte şi greutatea de doar 1.300 kg a întregii maşini.

Exoticul model urmează să fie produs în doar cinci exemplare pe an, fiecare fiind personalizat individual în funcţie de cerinţele clienţilor. Design-ul îşi doreşte să realizeze un echilibru între clasic şi modern, cu o identitate tipic italiană.

Comentarii