lukoil-banenr

MB SL Shooting Brake – un nou studiu de design excentric

Pilot Autoexpert

În ultimele luni, am fost martorii oculari ai debutului câtorva modele shooting brake, cele mai recente concepte fiind chiar Mercedes-Benz E-Klasse Coupe şi Aston Martin Jet 2+2, ceea ce ne dovedește că interesul față de astfel de proiecte e în creștere.

Mai nou, zilele trecute a debutat un nou studiu de design care a avut ca scop transformarea unui coupe-cabriolet într-un coupe shooting brake.

Denumit Coupetorino 2013, conceptul care are la bază un Mercedes-Benz SL și este o creație a şase studenţi de la Instituto di Arte Applicata e Design (IAAD) din Torino, Italia, în colaborare cu studioul de design Studiotorino.

Bruno Arena, Michele Bavaro, Riccardo Luigi Cascone, Stefano Manini, Dario Pellegrino şi Cristiano Zanot şi-au propus să transforme un SL normal într-un coupe exclusivist, cu ajutorul lui Steffen Koehl de la departamentul Global Advance Design al Mercedes-Benz.

Rezultatul este o machetă la scara 1:4, care a fost prezentată la centrul de design Mercedes-Benz din Como în 27 mai 2013.

Printre altele, studiul Coupetorino 2013 se remarcă și prin faptul că este un succesor pentru conceptul Coupetorino 2008, care a fost creat în anul 2008 tot de studenţi de la IAAD în colaborare cu Studiotorino şi Mercedes-Benz.

Comentarii