lukoil-banenr

Ineos Automotive, o companie recent fondată de către un miliardar englez, va colabora cu MBtech, o altă companie de inginerie ce aparține parțial de Mercedes-Benz, pentru a renaște vechiul vehicul de teren Land Rover Defender.

Pilot Autoexpert

Despre intențiile lui Jim Ratcliffe, de a a prelungi viața legendarului Defender se vorbește de multă vreme. Propunerea miliardarului în vârstă de 65 de ani, de a procura o parte din acțiuni dar și linia de asamblare a modelului Defender, a fost respinsă de către cei de la Land Rover. Asta însă nu l-a împiedicat pe omul de afaceri să găsească o soluție pentru a-și vedea visul realizat.

Și iacă că aici intervine MBtech care se implică în proiectul Grenadier cu un suport din partea a 200 de ingineri și minți strălucite. Împreună, cele două companii promit să livreze pe piață un produs la fel de robust ca Defenderul, însă cu un accent sporit pe fiabilitate și rezistență, confort, siguranță și nu în ultimul rând emisii nocive reduse.

Ni se spune că acesta va fi off-roaderul perfect, ce va îmbina designul și calitățile ingenioase ale britanicilor cu ingineria nemțească. Urmează să fie construită uzina, la care se vor trudi în jur de 10.000 de oameni, iar primile prototipuri le va furniza MBtech în viitorul apropiat.

Comentarii