lukoil-banenr

Atunci când noul McLaren 650S şi-a făcut apariţia în cadrul salonului Auto de la Geneva,  mulţi au afirmat că prezenţa lui MP4-12C nu se mai justifică, exitând riscul canibalizării. De altfel, publicul a perceput noul 650S ca fiind mai mult un facelift al lui MP4-12C şi nu neapărat un model de sine stătător cu o personalitate proprie şi un alt grup de clienţi ţintă.

Pilot Autoexpert

Previziunile s-au adeverit: McLaren a decis să oprească producţia modelului MP4-12C în ambele variante, Coupe şi Spider. Locul său va fi ţinut cu succes de 650S, disponibil şi el în două variante de caroserie similare, popular deja în rândul clienţilor de maşini exotice (producţia pentru următoarea jumătate de an a fost deja epuizată).

Renunţarea la actualul MP4-12C a fost făcută public printr-o scrisoare trimisă clienţilor modelului. McLaren le promite acestora un pachet de îmbunătăţiri, oferit gratuit. Numit Technology Upgrade, kitul include funcţia Active Aero, care activează eleronul în timpul frânării, acesta acţionând ca o piedică aerodinamică asupra înaintării. McLaren promite şi câteva gadget-uri la interiorul lui MP4-12C: sistemul multimedia IRIS, cu Android, revizuit, și camera pentru marşarier şi radio-ul DAB disponibile la un preţ special.

Comentarii