lukoil-banenr

McLaren a arătat primele imagini oficiale cu succesorul lui F1

Conceput pentru a fi cel mai bun supercar, prototipul ce va fi prezentat în cadrul Salonului Auto de la Paris de săptămâna următoare pentru a prefigura modelul de serie care urmează să fie lansat şi comercializat în următoarele 12 luni.

Pilot Autoexpert

Design-ul succesorului lui F1 a fost puternic influenţat de MP4-12C însă agresivitatea şi sportivitatea se află la ea acasă, având totuşi unele nuanţe unice.

Oficialii britanici nu au oferit încă nici o informaţie cu privire la puterea dezvoltată de viitorul său model, dar Antony Sheriff a declarat că succesorul lui F1 va fi cel mai incitant, cel mai capabil, cel mai bine dotat din punct de vedere al tehnologiilor de vârf şi cel mai dinamic supercar creat vreodată. Tentaţia de a elabora un succesor pe măsură pentru renumitul F1 îşi va lăsa foarte profund amprenta.

Deoarece informaţiile cu privire la motorizare nu au fost oferite, zvonurile de până acum rămân în vogă. Noul hipercar McLaren care a primit numele P1, cel mai probabil, va beneficia de un motor V8 de 3.8 litri şi va dispune şi de sistemul KERS. În această combinaţie, viitorul model McLaren va fi capabil să dezvolte aproximativ 1.000 CP şi va accelera de la 0 la 100 km/h în doar 2 secunde şi puţin.

În Marea Britanie, preţul unui McLaren P1 va fi de 800 mii de lire sterline (996 mii de euro). Tirajul noii capodopere de la McLaren se estimează a fi în jurul a 500 de exemplare, şi nu e exclus ca McLaren P1 să nu fie disponibil publicului larg, ci va fi oferit doar clienţilor existenţi ai brandului şi unor colectori ale automobilelor celebre.

Comentarii