lukoil-banenr

McLaren a dezvăluit interiorul hypercarului P1

Pilot Autoexpert

McLaren P1, noul supercar al britanicilor, urmează să fie dezvăluit complet la Salonul Auto de la Geneva. Până atunci, englezii prezintă imagini ale modelului, iar astăzi au prezentat câteva cadre ale interiorului. Habitaclul oferă două locuri şi este „decorat” cu fibră de carbon şi piele. Pentru a reduce pe cât posibil masa lui P1, McLaren nu a aplicat un strat suplimentar de răşină pe fibra de carbon de la bord, aşa cum se obişnuieşte în cazul acestui material, ceea ce îi conferă lui P1 un aspect mult mai agresiv şi un finisaj interesant. Graţie acestei „economii”, McLaren P1 este cu 1.4 kilograme mai uşor.

Interiorul este concentrat în jurul şoferului şi este pe cât de simplu, pe atât de funcţional. McLaren P1 are un interior care se mândreşte cu un sistem audio Meridian, sistem de navigaţie, sistem de climatizare cu reglare automată şi alte dotări de acest gen. Astfel, şoferul supercarului britanic nu va avea nici o avalanşă de butoane la îndemână, nici lipsuri importante la acest capitol. O secţiune a plafonului este transparentă, pentru a amplifica senzaţia de spaţiu de la bord.

Ceasurile de bord au afişaj digital. Opţional, clienţii vor putea comanda un set de covoraşe ultra-uşoare. Scaunele sunt construite din fibră de carbon cu ajutorul unei cantităţi minime de material, ceea ce reduce masa la numai 10.5 kilograme pentru fiecare unitate în parte. Pentru fiecare şofer în parte, înălţimea scaunului va fi reglată de cei de la McLaren.

Comentarii