lukoil-banenr

McLaren MP4-12C Can-Am Edition va fi produs în serie limitată

Modelul de curse dezvoltat de McLaren a fost prezentat înainte de Marele Premiu al Statelor Unite ale Americii la Formula 1 – vor fi produse doar doar 30 de exemplare ale versiunii MP4-12C Can-Am GT, fiecare va costa 375.000 lire sterline. McLaren a creat acest model de curse plecând de la versiunea GT3. Modelul Can-Am GT foloseşte tot motorul V8 de 3.8 litri dar într-o versiune ce furnizează 630 CP.

Pilot Autoexpert

Versiunea Can-AM GT nu este omologată pentru uzul pe drumurile publice, fiind un automobil dedicat strict circuitului. Spatele este dominat de un eleron imens din fibră de carbon care sporeşte apăsarea aerodinamică cu 30%. Mulţimea de elemente din fibră de carbon diferenţiază acest model de versiunea GT3 a McLaren-ului MP4-12C – carcasele şi prinderile oglinzilor retrovizoare, prizele de aer, elemente aerodinamice. Jantele sunt create din aliaj forjat, iar pneurile speciale de curse sunt furnizate de Pirelli.

În interior există o celulă de siguranţă omologată FIA, scaune de curse cu centuri în şase puncte şi un volan de curse preluat de la acelaşi model GT3.

Comentarii