lukoil-banenr

McLaren pregătește succesorul lui F1

Întradevăr, constructorul britanic cu sediul în Woking a confirmat că lucrează la succesorul iconicului F1 din 1992, care va fi lansat cândva în decursul anului 2014. Oficialii McLaren au declarat că testele pentru hypercarul McLaren au început deja de luna trecută în Spania, Germania și Bahrain.

Pilot Autoexpert

Viitorul hypercar McLaren va fi construit într-o cantitate mult mai mare decât premergătorul său, în 500 de exemplare mai exact, iar fiecare va avea un preț de pornire de 1,2 milioane de euro.

Sub caroseria realizată integral din fibră de carbon vom putea întâlni un nou agregat V8 de 5 litri, ai cărui 800 de cai putere dezvoltați în acest stadiu de proiectare sunt transmiși roților spate prin intermediul unei cutii de viteze cu dublu ambreiaj și 7 rapoarte Graziano. Toată această putere se poate cuantifica în numai 2,8 secunde de la 0 la 100km/h, 5,5 secunde de la 0 la 160km/h, respectiv 20 de secunde în cap de la 0 la 330km/h.

Succesorul lui F1 va fi construit la sediul central McLaren din Woking, iar în toți cei 4 ani de producție vor fi produse numai 2-3 mașini pe săptămână.

Sursa: TOPGEAR

Comentarii