lukoil-banenr

McLaren va celebra aniversarea a 50 de ani de existenţă

Ce au în comun Senna, Lauda, Hamilton? Aceştia trei şi-au obţinut faima luptând în sportul auto pentru McLaren, care are ce sărbători în acest an! În 1963 compania purta denumirea de Bruce McLaren Motor Racing Ltd, iar oficialii britanici vor miza la maxim pe jubileul companiei pentru a putea personaliza toate maşinile care vor părăsi poarta uzinei. Primul model care va primi noua siglă va fi monopostul de Formula 1 MP4-12 care va debuta pe 31 ianuarie.

Pilot Autoexpert

„Istoria McLaren este lungă şi etajată, dar moştenirea este greu de definit pentru că în fiecare zi se scrie o nouă pagină. Bruce McLaren a scris începutul poveştii, iar legenda va continua mulţi ani în continuare. Eu sunt doar un capitol, nu cartea, şi vreau ca alţi oameni să vină şi să scrie noi capitole”, a declarat Ron Dennis, directorul McLaren.

În sporturile cu motor compania McLaren cu greu a ajuns la acel renume pe care îl are acum. A intrat în Formula 1 în 1966, iar de atunci şi până astăzi este constructorul cu cele mai multe Mari Premii câştigate (182). McLaren se poate lăuda şi cu o serie de piloţi faimoşi, precum sunt: Alain Prost, James Hunt, Niki Lauda, Lewis Hamilton şi chiar Ayrton Senna!

În Statele Unite ale Americii, McLaren domină într-un mod autoritar competiţia CanAm, reuşind să câştige cinci campionate succesiv şi 43 de curse. Iar între anii 1974 şi 1976, compania a fabricat o serie de modele care au câştigat Indy 500.

Pe parcursul ultimilor ani, McLaren şi-a îndreptat atenţia şi spre drumurile publice, ocazie care ne-a oferit posibilitatea să ne bucurăm de istoria şi ştiinţa din motorsport pe străzi. Astfel au apărut renumitele modele F1, SLR şi MP4-12C, iar în scurt timp, vom fi martorii noii creaţii McLaren, hypercarul P1, despre care deja se scrie istorie.

Comentarii