lukoil-banenr

Mercedes 500K Spezial Roadster furat în timpul războiului va fi înapoiat urmașilor proprietarului

Automobilul Mercedes-Benz 500K Spezial Roadster a fost furat în timpul războiului de către soldații americani. Astăzi acest automobil valorează aproximativ 3.5 milioane euro. Un tribunal fin Hamburg a decis că nepoții proprietarului au dreptul să își recupereze automobilul.

Pilot Autoexpert

Mașina a aparținut lui Hans Prym, un afacerist german ce manufactura nasturi și fermoare. Era cunoscut drept Regele Fermoarelor și deoarece afacerile îi mergeau bine în 1935 și-a cumpărat un automobil scump pentru acea vreme: un Mercedes-Benz 500K Spezial Roadster cu numărul de șasiu 105380.

Mașina a fost furată de la reședința lui Prym din Stolberg în 1945, în timp ce acesta era în închisoare. Mașina a dispărut, dar a fost recunoscută la o licitație din 1970. A schimbat mai mulți proprietari și cel mai recent a fost vândută pentru 3.8 milioane dolari la o licitație organizată în Monterey, California.

Cel care a cumpărat-o a scos modelul din nou la licitație, de data aceasta în Germania la Essen. Autoritățile germane au fost alertate și mașina a fost confiscată de către statul german. Tribunalul german a recunoscut dreptul urmașilor de a își primi mașina, iar avocatul acestora va cere înapoierea ei către proprietarul de drept.

Modelul 500K este extrem de rar, estimându-se că doar 29 de exemplare mai există în acest moment. Luxosul model german din 1935 este propulsat de un motor cu opt cilindri în linie de 5.018 cmc.

Comentarii