lukoil-banenr

Piaţa modelelor electrice mai primeşte un membru important, intrat în producţie oficial. Este vorba despre Mercedes B-Klasse Electric Drive, versiunea cu zero emisii a MPV-ului compact, ieşit la începutul zilei de pe linia de asamblare a uzinei Rastatt din Germania.

Pilot Autoexpert

Modelul cântăreşte 1750 de kilograme şi se foloseşte de resursele unui motor electric care generează 177 de cai putere şi un cuplu de 338 Nm. Este suficient pentru o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h în 7.9 secunde şi o viteză maximă limitată la 161 de km/h.

Oficialii estimează autonomia la 200 de kilometri. Este o valoare asigurată de o baterie litiu-ion, furnizată de Tesla Motors. Valoarea respectivă depășește cu 40 de kilometri pe cea a lui BMW i3, model care se poate lăuda cu o acceleraţie de la 0 la 100 de km/h mai rapidă cu 0.7 secunde.

Primele exempalre ale noului B-Klasse Electric Drive vor ajunge în câteva luni pe piaţa din SUA şi abia apoi, spre sfârşitul anului, în Germania şi alte câteva pieţe europene cu interes sporit față de vehicule electrice.

Mercedes B-Klasse electric a intrat în producţie1

Comentarii