lukoil-banenr

Compania Mercedes a publicat recent noi imagini cu prototipul primului său crossover electric care a primit denumirea EQC. Pe imagini putem vedea prototipul camuflat, care este testat în Spania, în condiții climaterice cu temperaturi ridicate.

Pilot Autoexpert

Vehiculul electric este testat la temperaturi de +50 de grade Celsius. Astfel inginerii vor să îi pună la încercare sistemul de climatizare, sistemul de răcire a trenului de propulsie electric și să vadă cum se va comporta bateria în condiții extreme.

Până acum Mercedes EQC a fost ”chinuit” în regiunea de nord a Suediei, unde la temperaturi de -35 de grade Celsius, inginerii au pus la încercare mai multe sisteme ale automobilului. În special a fost testată pornirea motorului cu bateriile înghețate, cum lucrează cablurile de alimentare, sistemul de încălzire prealabilă a habitaclului și cel de recuperare a energiei.

În total, compania a construit circa 200 de prototipuri ale modelului EQC, care pe lângă Suedia și Spania, sunt testate în Germania, Finlanda, Italia, Dubai, Africa de Sud, China și SUA.

Mercedes EQC va fi primul crossover electric din istoria companiei Mercedes, urmând să fie lansat pe parcursul anului 2019. Acesta va fi echipat cu un bloc de baterii de 70 kWh, care îi va oferi o autonomie de circa 482 de kilometri.

Precomenzile pentru acest model deja pot fi făcute, printre primii care au comandat EV-ul sunt cetățenii din Norvegia.

Comentarii