lukoil-banenr

Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio a reușit să obțină titlul de cel mai rapid SUV de pe Nurburgring și puțini se vor încumeta să îi fure coroana de pe cap. Nu este și cazul celor de la AMG care tind în ultima vreme să domine orice, oriunde, oricând.

Pilot Autoexpert

Mercedes-Benz vine tare peste concurenții săi, cam în toate segmentele și oriunde este loc de afirmare. În cazul de față, lupta se dă pe Nurburgring, unde, Alfa Romeo Stevlio QV deține recordul absolut de timp pe circuit. Record care îi cam deranjează pe oamenii noștri din Affalterbach și care au decis să riposteze.

Arma lor este cel mai nou model GLC 63 S, surprins deja în teste pe Iadul Verde. Potrivit unor surse externe, AMG a arendat circuitul pentru o zi pentru echipele sale participante la cursa de 24 de ore Nurburgring. Însă până ca bolizii să fie lăsați pe pistă, tot AMG a împins la maxim potențialul noului GLC 63 S pentru a doborî recordul lui Stelvio QV.

Dacă le-a reușit acest lucru sau nu, vom afla în curând. Cu siguranță că reușita va fi promovată și răspândită în mediul online cu mult fast și sunete de trâmbițe, iar în caz că a fost doar un simplu antrenament, ori, o încercare eșuată, va fi doar liniște și nimic mai mult.

În orice caz, recordul italienilor a fost de 7 minute și 51.7 secunde pentru un tur de 20.6 km pe Nordschleife. Aceste cifre ar trebui să fie un reper pentru GLC 63 S, care apropo este echipat cu un motor V8 de 4.0 litri, turbo-aspirat, ce dezvoltă 510 PS (503 cai putere) și 700 Nm de cuplu motor. Neamțul prinde prima sută în 3.8 secunde, cu 0.1 secunde mai puțin decât Alfa.

Comentarii