lukoil-banenr

Introdus în anul 2014, drept succesor pentru SLS, sportcarul Mercedes-AMG GT s-a impus rapid în rândul supercarurilor ca o maşină cu un potenţial sporit. Acesta avea de oferit în jur de 456 CP în versiunea de bază şi circa 503 CP în varianta GT S. Inginerii de la AMG însă vor mai mult de atât aşa că au promis să revoluţioneze segmentul cu un nou model.

Pilot Autoexpert

Acesta va fi prezentat la Festivalul de viteză de la Goodwood drept Mercedes-AMG…GT R! Sună cam „greşit” nu? Adică este prea apropiat şi uşor de confundat cu GT-R-ul niponilor de la Nissan, dar, se pare că pe germani acest lucru îi deranjează mai puţin, care sunt focusaţi pe adversarii săi de la Porsche şi McLaren.

Cu toate astea, cei de la Mercedes au fost zgârciţi la detalii şi nu ne-au prezentat decât un teaser video, de unde ulterior au fost extrase şi câteva capturi foto cu noul GT R. Judecând însă după aparenţe, putem presupune că noul bolid va beneficia de un surplus de cai putere oferit pe fonul unei diete stricte întru reducerea masei totale a maşinii. Cu alte cuvinte, supercarul ar trebui să intre în categoria celor 550-600 CP susţinut de un bodykit fabricat totalmente din fibră de carbon, dar şi alte mici upgrade-uri tehnice la nivel de suspensie, direcţie sau transmisie.

Până şi interiorul maşinii contribuie la mai multă sportivitate, de unde au dispărut fotoliile confortabile tapiţate cu piele, care au cedat locul unor scaune sport de tip scoică. Cu siguranţă însă că surprizele nu se opresc aici, dar va trebui să mai aşteptăm puţin până la debutul oficial al modelului pentru a vă putea spune mai multe.

Mercedes-AMG-GT-R-3 Mercedes-AMG-GT-R-4 Mercedes-AMG-GT-R-5 Mercedes-AMG-GT-R-7 Mercedes-AMG-GT-R-8 Mercedes-AMG-GT-R-9 Mercedes-AMG-GT-R-10 Mercedes-AMG-GT-R-11 Mercedes-AMG-GT-R-12 13335978_1157369264326709_3650892671704522116_n

Comentarii