lukoil-banenr

Mercedes a reuşit să facă şi din B-Klasse (un MPV compact premium) un best-seller – astăzi, la opt ani de la debutul primului model B-Klasse, constructorul din Stuttgart a anunţat că MPV-ul său a atins un milion de unităţi produse.

Pilot Autoexpert

Potrivit germanilor, B-Klasse se bucură de succes în rândul persoanelor de vârsta a treia cu o viaţă activă, în rândul familiilor cu mai mulţi copii şi chiar în rândul companiilor cu flote premium. Cea mai mare parte a milionului de unităţi a mers în ţări cu o economie puternică, cum sunt China şi Germania.

Germanii au specificat că, cele mai căutate motorizări au fost cele mici – 30% din totalul unităţilor comercializate sunt fie B180 diesel, fie B180 benzină. Deşi nu aleg un motor puternic, clienţii preferă confortul şi conectivitatea, jumătate dintre unităşile actualei generaţii fiind echipate cu navigaţie sau sistem multimedia.

Oficialii motivează succesul modelului prin faptul că B-Klasse poate combina designul sportiv cu dinamica bună şi confortul unei maşini de familie autentice.

Comentarii