lukoil-banenr

Mercedes-Benz 300SL împlineşte şase decenii

La Salonul Auto de la Detroit, alături de noul Mercedes-Benz SL a fost prezentat şi un model pregătit să aniverseze şase decenii de existenţă. Maşina despre care vorbim nu este doar un Mercedes-Benz 300SL. Este cel de-al doilea model de competiţie care a fost produs în anul 1952 de Mercedes-Benz. Din păcate, primul exemplar a fost distrus.

Pilot Autoexpert

Cel de-al doilea exemplar W194 – seria în care au fost produse de Mercedes-Benz primele maşini de curse după sfârşitul celui de-al doilea Război Mondial – a supravieţuit probei timpului şi a fost pregătit pentru aniversarea celor 60 de ani. Procesul de recondiţionare a fost realizat de inginerii de la Mercedes-Benz Classic Center din Fellbach, în apropiere de Stuttgart.

Denumirea SL (Super-Light) nu este întâmplătoare – modelul are o masă redusă pe de-o parte datorită caroseriei care a fost realizată din aluminiu şi magneziu, iar pe de altă parte graţie structurii speciale care nu depăşeşte 50 de kilograme. Cele 1.069 de kilograme ale maşinii sunt puse în mişcare de un motor cu şase cilindri de 3.0 litri, care este capabil să ofere 170 CP şi să-l propulseze pe 300SL cu o viteză maximă de 230 km/h.

Pentru sezonul din anul 1952, Mercedes-Benz a construit zece unităţi 300SL şi un model special, cu numele de cod W194/11 care trebuia să alerge în 1953. Însă acest lucru nu s-a mai întâmplat, pentru că Mercedes-Benz a decis să participe în alte competiţii, cu alte maşini, inclusiv în Formula 1.

Comentarii