lukoil-banenr

Mercedes-Benz A Class 2012 – un nou inceput

Inca din prima zi a acestui an, nemtii de la Mercedes au reluat testele cu viitorul model din clasa mica, A Class. Inginerii au scos la plimbare doua prototipuri, camuflate mai putin decat ne-am obisnuit pana acum sa vedem la masinile care sunt in curs de lansare.

Pilot Autoexpert

Ceea ce uimeste in primul rand, este caroseria. Care nu mai are nicio legatura cu modelul A Class asa cum il stiam noi. Acum este un hatchback normal, care poate fi confundat usor din profil cu o masina de origine asiatica. Cert este ca fata cu noua grila prezenta la toate modelele Mercedes da de gol masina, iar dimensiunile sale spun clar ca e vorba de un Mercedes entry-level.

Sub capota, viitorul A Class va avea motorizarile de pe B Class, adica 5 unitati pe benzine cu puteri intre 109 si 204 cp, dar si 4 motoare diesel, cu puteri cuprinse intre 122 si 204 cai putere.

Mai mult, se pare ca noul hatchback se va bucura si de o versiune AMG, ce va fi dotata cu motorul de 2 litri in 4 cilindri turbo, ce va dezvolta 325 cp. Alte detalii legate de transmisie si tractiune nu se cunosc inca. Cat despre interior, acesta va fi si el imprumutat tot de la surioara mai mare, din clasa B.

Comentarii