lukoil-banenr

Mercedes-Benz a dat startul producţiei noului S-Klasse

Pilot Autoexpert

Willi Reiss, şeful uzinei Mercedes din Sindelfingen, a declarat: „Suntem foarte mândri că producţia lui S-Klasse ne va fi rezervată în exclusivitate.”

Mercedes-Benz a investit foarte mult nu doar în departamentul de cercetare al nouăi navei amiral a sa, ci şi în uzina de la Sindelfingen, cea care a fost desemnată să răspundă de producţie.

Conform unor surse, germanii au investit aici nu mai puţin de un miliard de euro pentru a pregăti linia de asamblare a noului S-Klasse – în perioada 2011-2013, a investit 350 de milioane în divizia de caroserie, 130 de milioane în atelierul de presă şi alte 70 de milioane în partea de asamblare.

Odată cu noile investiţii, Mercedes a reuşit să reducă şi costurile, cantitatea de energie necesară pentru fiecare vehicul fiind mai mică cu 20%.

Producţia noii generaţii S-Klasse a fost demarată săptămâna curentă în Sindelfingen, linia de asamblare urmând să producă alte trei noi modele pe lângă variantele deja anunţate: cea standard, cea cu ampatament lung şi S-Klasse Coupe. Toate vor fi produse exclusiv la uzina germană.

Comentarii