lukoil-banenr

Mercedes-Benz a lansat o ediție limitată SL 65 AMG

În cadrul Salonului Auto de la New York, Mercedes-Benz a prezentat o ediție limitată pe baza modelului roadster SL 65 AMG, cu ocazia unui eveniment special. Mai exact, anul 2012 este important pentru AMG, deoarece se sărbătorește aniversarea cu numărul 45 de la înființarea diviziei de performanță.

Pilot Autoexpert

Noul Mercedes-Benz SL 65 AMG a fost lansat aproape de sfârșitul lunii martie, cu un motor V12 de 6.0 litri. Este capabil să dezvolte 630 CP și un cuplu de 1.000 Nm, iar acest lucru s-a păstrat și pentru exemplarele din seria limitată. Pentru a face față solicitărilor intense, sistemul de frânare cu elemente ceramice poartă semnătura AMG.

Totuși, SL 65 AMG ”45th Anniversary” se diferențiază de un SL 65 AMG ”obișnuit” pe alte planuri. De exemplu, la exterior se distinge în primul rând printr-o nuanță specială de gri mat, denumită Designo Magno Graphite. Apoi, pe listă sunt incluse elementele realizate din fibră de carbon, cum ar fi spoilerul frontal, capacele oglinzilor retrovizoare și carcasa motorului.

Jatele cu dimensiuni diferite (19 inci pentru cele din față și 20 de inci pentru cele din spate) sunt vopsite în ton cu nuanța caroseriei, în timp ce sistemul de evacuare se încheie cu patru țevi cu design specific, decorate în crom cu tentă mai întunecată.

În al doilea rând, interiorul a trecut de asemenea printr-o serie de îmbunătățiri. Designerii de la AMG au ales o combinație din piele în două culori, gri și bej, iar pentru inserții au folosit fibra de carbon și emblema care te anunță că ai în fața ochilor un model dintr-o ediție deosebită. Pentru răsfățarea simțului auditiv, pachetul include și un sistem audio performant.

După cum probabil ți-ai dat seama, ediția limitată va fi alcătuită din 45 de exemplare, care vor fi distribuite la nivel global.

Comentarii