lukoil-banenr

Interviewat de jurnaliştii de la Auto Express, conducerea diviziei de performanţă Mercedes-AMG, Steffen Jastrow, a declarat că urmăresc implementarea unei noi tehnologii pe modelele de serie. Acesta face referire la noile turbo-suflante electrice, numite şi e-turbo, care deocamdată sunt larg răspândite doar în autosport. 

Pilot Autoexpert

Principala atracţie a noilor e-turbo sunt absenţa fenomenului de turbo-lag, consumul redus de carburanţi, dimensiuni reduse, dar şi o mai bună performanţă. Însă în ciuda tuturor acestor avantaje, producţia în serie a e-turbo este încă extrem de costisitoare. În acest sens, inginerii Mercedes-AMG au anunţat că sunt în căutare de soluţii viabile pentru a putea oferi tehnologia e-turbo pe automobilele obişnuite.

Jurnaliştii britanici sunt de părerea că germanii vor reuşi să găsească totuşi un compromis, însă acest lucru nu se va întâmpla mai devreme de anii 2017, atunci când am putea asista la lansarea unei noi generaţii a modelului A-Class AMG. De cealaltă parte, există voci care susţin că primul beneficiar al noilor tehnologii ar putea fi E-Class-ul, iar sub capota acestuia se presupune că va fi instalat un propulsor diesel, în şase cilindri şi 2.9 litri volum, asistat de două turbosuflante e-turbo. În acest caz, performanţele noului motor păşesc lejer peste pragul celor 400 de cai putere!

sursa: worldcarfans.com

Comentarii