lukoil-banenr

Mercedes-Benz CLA 180 BlueEfficiency – cel mai aerodinamic model de serie

Pilot Autoexpert

Mercedes-Benz a anunţat oficial că versiunea 180 BlueEfficiency Edition a noului CLA este cel mai aerodinamic automobil de serie din lume. Conform măsurătorilor oficiale, coeficientul aerodinamic atins de acest model este de 0.22. Ca termen de comparaţie, reuşind să-l depăşească pe cel al lui Toyota Prius (0.25) şi pe cel al lui BMW 320d EfficientDynamics (0.26).

Pentru a ajunge la această performanţă, inginerii şi designerii Mercedes-Benz au ajustat uşor designul frontal al lui CLA în această versiune, modificările fiind regăsite exclusiv pe această versiune specială – pe lângă zona de impact frontală relativ redusă (2.21 metri pătraţi), spoilerul frontal a fost complet modificat, iar zonele de decupaj din jurul blocurilor optice au fost şi ele micşorate, în timp ce grila frontală este activă şi se deschide/închide în funcţie de necesităţi şi viteza de rulare. Versiunea specială a lui CLA vine şi cu o serie de apendici care au rolul de a canaliza fluxul de aer în zona pasajelor roţilor.

Mercedes-Benz CLA 180 BlueEfficiency este echipat cu un motor 1.6 de 122 de cai putere dezvoltat împreună cu Renault care emite 118 grame de CO2/km şi care reuşeşte un consum mediu mixt de 5.0 litri/100 km.

Comentarii