lukoil-banenr

Mercedes-Benz CLA – informaţii şi galerie foto cu noul coupe cu patru uşi

Deşi atenţia publicului este concentrată asupra Salonului Auto de la Detroit, Mercedes a considerat că o poate distrage pentru câteva ore cu o lansare deosebit de importantă.

Pilot Autoexpert

Constructorul din Stuttgart a prezentat oficial noul CLA, versiunea micşorată a actualului CLS. Deşi mulţi îl aşteptau la Salonul de la Detroit, Mercedes a ales Săptămâna Modei de la Berlin ca loc de prezentare a sedanului său. Debutul oficial la un show de profil va avea loc doar în martie, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

Văzut ca un sedan coupe de segment compact şi bazat pe actuala generaţie A-Klasse, noul CLA este descris de oficialii Mercedes ca fiind ”un rebel al stilului” şi îl poziţionează între fratele său hatchback şi coupe-ul CLS.

Cel mai nou model Mercedes stabileşte un nou record în materie de coeficient aerodinamic, scorul său în tunelul de vânt fiind unul foarte mic, de numai 0.23.

Dezvoltat pe aceeaşi platformă modulară cu tracţiune faţă (MFA), noul CLA are o lungime totală de 4630 mm, o lăţime de 2032 mm şi o înălţime de 1438 mm.

Sedanul coupe va adopta motorizările actualului A-Klasse hatchback, căror li se va adăuga versiunea de performanţă CLA45 AMG, anticipată deja de o serie de imagini spion oficiale.

Nici de pe CLA nu vor lipsi sistemele de detectare a oboselii la volan şi cel de detectare a coliziunilor, bazat pe radarul inteligent şi echipat cu funcţii ca Brake Assist, Blind Spot Assist şi Lane Keeping Assist.

Printre elementele de confort şi design cu care Mercedes ne-a obişnuit se numără sistemul multimedia, acoperişul panoramic şi pachetul estetic AMG, ce vine aplicat şi caroseriei standard.

Comentarii