lukoil-banenr

Mercedes-Benz CLA: primele imagini, neoficiale

Botezat Mercedes CLA, cel de-al doilea coupe cu patru portiere din gama constructorului german are la bază ultima generaţie a modelului A-Class şi este construit în jurul noii platforme MFA, ce utilizează sistemul de tracţiune faţă.

Pilot Autoexpert

Mai mult de atât, este de aşteptat ca viitorul Mercedes CLA să utilizeze şi aceeaşi gamă de motorizări precum recent-lansatul A-Class W176, ceea ce înseamnă că viitorii clienţi vor avea la dispoziţie o paletă de motoare formată exclusiv din unităţi turbo, atât pe benzină, cât şi pe motorină, ce livrează puteri cuprinse între 109 şi 211 CP.

De asemenea, nu este scoasă din discuţie nici posibilitatea introducerii unei variante AMG, ce ar putea ascunde sub caroserie un 2.0 turbo de circa 335 cai putere, dar şi un sistem de tracţiune integrală.

Din punct de vedere estetic, noul Mercedes CLA va păstra cel mai probabil aceleaşi proporţii (ale caroseriei) precum fratele său mai mare CLS şi, bineînţeles, se va bucura de aceleaşi atracţii stilistice precum modelul A-Class. În ceea ce priveşte aspectul interior putem doar spera că va reuşi să fie doar puţin nu atât de atractiv precum e cel al conceptului Style Coupe Concept.

Deşi la acest moment tot e neoficial, ultimele informaţii disponibile indică faptul că viitorul Mercedes CLA va debuta cel mai probabil la începutul anului 2013, cu ocazia Salonului Auto de la Detroit.

Comentarii