lukoil-banenr

Mercedes Benz E300 Hybrid

Mercedes E300 Bluetec Hybrid este numele complet al celui mai proaspăt „ecologist” din familia Benz. Disponibil sub versiunile Sedan sau Estate, motorul hibrid este format dintr-un diesel și un motoraș electric. Motoraș care vine, pe lângă un surplus de putere și cu o reducere a noxelor.

Pilot Autoexpert

E adevărat că, exclusiv electric nu poți merge decât cu 35 km/h. Și asta pe o distanță de maxim 1 km. Apoi, o să intervină dieselul de 2.2 litri ( 204 CP, 500 Nm). Însă deși, de unul singur, electricul nu poate să te ajute prea mult, reușește totuși să reducă emisiile la 109 g/km și consumul de motorină la 4,2 l/100km.

Pentru un plus de putere, sare în ajutor și electricul, care mai adaugă 26 CP (250 Nm). Împreună, cele două motoare, duc mașina de la 0 la 100 km/h în 7,5 secunde și la o viteză maximă de 242 km/h. Motorul electric își va face aparația și dacă decelerezi, la viteze de până la 160 km/h, atunci când dieselul se va decupla. Transmisia urmează să fie asigurată de cutia automată în 7 trepte, 7G-Tronic Plus.

Așa că E-Class Hybrid ți se potrivește și dacă vrei niște căluți în plus sub capotă, dar și dacă actualul consum de pe E-Class ți se pare prea mare. Avantajele astea o să se simtă în preț, acolo unde vei plăti ceva mai mult, undeva între 52.386 – 60.923 euro. Dacă îți place mașina, mai ai de așteptat până în vară, atunci când o să apară în reprezentanțele din Europa. Dacă nu-ți place, poate te răzgândești după ce privești pozele.

Comentarii