lukoil-banenr

Mercedes-Benz Ener-G-Force concept: un G-Klasse pentru viitor

La sfârşitul săptămânii trecute vă anunţam că a aliniat la start nume importante din industria auto. Printre ele s-a aflat şi, în ton cu tema de anul acesta, şi anume crearea unui autovehicul de patrulare pentru anul 2025.

Pilot Autoexpert

După ce a prezentat schiţele oficiale a conceptului Ener-G-Force pentru ediţia de anul acesta a Concursului de Design de la Los Angeles, Mercedes-Benz a revenit cu un concept în mărime naturală care reprezintă un proiect ce ar putea prefigura o nouă direcţie de design a viitorului G-Klasse, model existent pe piaţă din anul 1979.

Gorden Wagener, directorul de design Mercedes-Benz, a declarat: ”Ener-G-Force reprezintă viziunea unui viitor concept off-road, reflectând asupra aventurilor de mâine cu o invocare a tradiţiei Mercedes în acest segment, G-Klasse. Cu un aer modern, conceptul ar putea fi un indiciu despre viitorul limbaj de design Mercedes-Benz.”

Conceptul vine cu o soluţie de depozitare inovativă, constând într-un compartiment glisant, ce poate suporta echipamente şi poate fi deschis fără a accesa hayonul maşinii. Inovaţia îşi găseşte loc şi sub capotă. După cum o sugerează şi numele, propulsia este asigurată de mai multe unităţi electrice, ţinute în viaţă de pile de combustibil. Acestea consumă apă reciclată, stocată în rezervoare montate pe acoperiş.

Resursele vor fi suficiente pentru a pune în mişcare cele patru motoare electrice aflate în fiecare roată. Pilele de combustibil vor asigura o autonomie de cel puţin 800 de kilometri.

Comentarii