lukoil-banenr

Pentru noi a fost o surpriză să aflăm că cel mai mare SUV din gama Mercedes-Benz este interzis pentru circulaţie în marele oraşe din China. Punem pariu că şi pentru voi este o noutate absolută! Dar iată care este misterul.

Pilot Autoexpert

Aşa cum Mercedes-Benz G63 AMG 6×6 cântăreşte peste 3.7 tone şi măsoară aproximativ 6 metri (5.85), iar înălţimea trece de doi metri (2.3m), acesta cade automat în categoria autocamioanelor. Ok, am putea spune noi şi ce dacă e camion? Însă, există o lege în China, care interzice accesul camioanelor în marele oraşe, aşa cum este şi Shanghai sau Beijing. Iar de aici apare o altă întrebare, oare cum o fi adus germanii, acest versiunea Brabus 6×6 a acestuia, până la salonul auto?

a_40725

Răspunsul îl putem intui. Cel mai probabil că vehiculul a fost transportat într-un container sau cu o platformă specială, care să poată găzdui un asemenea uriaş. Oarecum păcat, având în vedere că este un model absolut unic şi care nu poate fi văzut oriunde şi mai ales pe drumurile publice.

Amintim că Brabus 6×6, care are la bază un G63 AMG 6×6, vine echipat cu un V8 de 5.5 litri, forţat până la limita de 700 de cai putere. Acceleraţia până la prima sută la oră durează numai 7.4 secunde, ceea ce este chiar impresionant pentru un vehicul de asemenea dimensiuni.

Ah da, să nu uităm, preţul de start al acestuia începe de la 1.6 milioane de dolari, în China…

2048_IAA_8000

Mercedes-Benz-G63-AMG-6x6-2

Comentarii