lukoil-banenr

În acest moment, cea mai puternică versiune oferită de Mercedes-Benz pentru X-Class este X350d 4Matic. Sub capota acestui pick-up german se ascunde un motor V6 diesel de 3.0 litri volum care produce 258 CP la 3.400 rpm și 550 Nm între 1.400 și 3.200 rpm.

Pilot Autoexpert

Propulsorul este cuplat la o cutie automată 7G-Tronic Plus și la un sistem de tracțiune integrală permanentă 4Matic cu distribuția cuplului între axe de 40:60 față- spate. Totuși în viitorul apropiat, Mercedes-Benz ar putea veni cu o ofertă și mai puternică pentru X-CLass, dacă se va simți o cerere vizibilă pe piață.

” În viitor am putea face cunoștință și cu o versiune echipată cu un motor V8. Dar pentru ca acest lucru să se adeverească, trebuie să analizăm impresiile clienților care privesc proaspătul X350d 4Matic”, a declarat Frank Schumacher, omul care a coordonat proiectul X-Class.

„În cazul în care, după lansarea versiunii V6, vor exista voci care spun că trebuie să introducem un V8, atunci propabil că vom introduce un V8. Dar întotdeauna răspunsul oferit vine ca urmare a părerilor împărtășite de clienți”, a adăugat Frank Schumacher.

Amintim că, în urmă cu un an, Volker Mornhinweg, directorul global Mercedes-Benz Vans, spunea că „produsul nu este potrivit pentru un V8”, dar cu toate acestea era hotărât să aștepte feedback-ul clienților.

„Haideți să nu excludem nimic. Să vedem cum decurg lucrurile”, declara Volker Mornhinweg în anul 2017.

Astfel ar clienții ar putea spera la un X-Class de performanță, ce se va echipa cu același motor V8 folosit pe versiunile de top ale celorlalte modele din gama Mercedes, cum ar fi E-Class, S-Class sau G-Class.

Comentarii