lukoil-banenr

Mercedes-Benz își face bagajul pentru New York

Despre New York, Frank Sinatra zicea „If i can make it there, I can make it anywhere”. Probabil la fel au gândit și cei de la Mercedes când au ales modele cu care se vor prezenta la Salonul Auto de la New York. Și foarte bine au făcut.

Pilot Autoexpert

Zvonurile inițiale dădeau ca sigură prezența lui R-Class la Salonul Auto de la New York. Ei bine, acum, când ne apropiem de luna salonului, cei de la Mercedes au ținut să infirme oficial aceste zvonuri. În schimb, aceștia ne prezintă ceva mai … mare.

Lansat pentru prima dată în 2006, la Salonul Internațional Auto din America de Nord, Mercedes GL se adresa în special familiilor americane, fiind un crossover cu 7 locuri. De atunci, se pare că și-a făcut foarte bine treaba, dat fiind că, tot în America, va fi prezentată cea de-a doua generație GL. Deși inițial se credea că va fi un facelift, noua generație este bazată pe arhitectura noului ML și respectă tiparul modelelor anterioare: interiorul este mai spațios și mai rafinat, în timp ce inginerii acordă atenție sporită consumului de combustibil.

Astfel, ca motorizări, benzinarii se pot folosi de V8-ul de 4,7 litri care va pune în mișcare GL550-ul, oferindu-i o putere de până la 400 CP. Ecologiștii îl pot alege în schimb pe ceva mai economicul V6, care va sta pe GL330 BlueTec diesel. Probleme va întâmpina însă GL450 a cărui producție este pusă sub semnul întrebării din cauza lipsei unui V8 mai mic decât cel care îl echipează pe GL550.

De asemenea, la New York, Mercedes-Benz vine însoțită și de grupul de la AMG. Aceștia vor prezenta, pe lângă SL 63 AMG și SL 65 AMG și pe „fratele mai mare” G 65 AMG. Deși preia motorul V12 de 6 litri de pe SL 65 AMG, putere nu va fi egală cu cea a roadsterului (630 CP; 1000 Nm) , dar totuși va avea cifre considerabile: 604 CP și 900 Nm.

Transmisia urmează să se facă integral, prin cutia automată în șapte trepte Speedshift Plus. Mercedes G 65 AMG urmează să fie disponibil din iunie, prețul de pornire fiind în jurul sumei de 220.000 euro, pe piața din Europa. Deși va fi prezentat la New York, nu se știe deocamdată dacă uriașul de la AMG va fi disponibil și peste ocean.

Așadar, despre Mercedes-Benz se poate spune că începe anul în forță. După ce nouă, europenilor, ni l-a prezentat la Geneva pe compactul A-Class, acum îi îmbarcă pe mult mai puternicii GL, G AMG și SL AMG cu destinația New York.

Comentarii