lukoil-banenr

Mercedes-Benz implineste105 ani de cand ofera masini cu tractiune integrala

Primul vechiul dotat cu o astfel de tehnologie a fost construit de Daimler-Motoren-Gesellaschaft (DMG) in 1907 si purta denumirea de Dernburg-Wagen.

Pilot Autoexpert

Putini cunosc istoria acestui model si ce a dus la aparitia lui. Colonistii germani din Afirca de Sud-Vest isi doreau un vehicul capabil sa poata traversa drumuri lungi, neasfaltate, dar, totodata sa beneficieze de aceleasi caracteristici ca ale masinilor din acea era. Paul Daimler este cel care a pus bazele tractiunii integrale si tot el este cel care a dat nastere lui Denburg-Wagen in 1907.

Vehiculul creat de acesta avea o garda la sol de 32 cm, masura 4.9 m in lungime si avea o inaltime de 2.7 m. Masa totala a vehiculului era de 3.6 tone si dispunea de un motor cu patru cilindri de 6.8 litri capabil sa produca 35 de cai putere. Viteza maxima era de 40 km/h, insa capacitatea acestuia de a traversa suprafete neasfaltate era singurul lucru care conta.

De-a lungul anilor tehnologia a evoluat, iar sistemul de tractiune integrala a fost modificat si implementat pe Unimog sau pe G-Class.

Comentarii