lukoil-banenr

Mercedes-Benz continuă să atace piaţa auto cu noi şi noi modele, orientate spre a concura cu rivalii săi în segmentele din care germanii au lipsit o vreme bună. Astfel, după ce am fost martorii lansării noului GLE Sport Coupe care atentează la nişa lui BMW X6, şi ştim deja că se planifică un GLC Sport Coupe, care să lupte cu X4, iată că acum a venit timpul pentru un nou model, programat pentru a reduce din cota de piaţă a celor de la Audi şi Porsche.

Pilot Autoexpert

Potrivit publicaţiei Autobild, maşina va utiliza platforma noului CLS combinată cu trăsături de design specifice sportivei Mercedes-Benz AMG GT. Iar pentru a se distanţa de omologul său CLS, GT4 va oferi spaţiu doar pentru patru pasageri, aşezaţi comod pe scaune individuale, aşa cum am văzut în conceptul Audi Prologue sau Volkswagen GTE C Coupe.

Spre deosebire de concurenţii săi, Mercedes-Benz GT4 va fi oferit în compania unei singure motorizări, un V8 de 4.0 litri, disponibil în două versiuni de performanţă, de 500 şi/sau 600 de cai putere. Coupe-ul cu patru uşi va beneficia de un sistem de frânare performant, dar şi o suspensie cu setări sport, derivate de la modelul E63 AMG S, ceea ce ne spune că GT4 ar putea fi un model cu tracţiune integrală.

Deocamdată, acest proiect se află doar în etapa de studiu, însă dacă va primi undă verde, atunci noul Mercedes-Benz GT4 va debuta pe piaţă nu mai devreme de anul 2019, iar preţul de start începe de la 120-140.000 euro!

Comentarii