lukoil-banenr

Mercedes-Benz revoluționează designul remorcilor

Data viitoare când se va întâmpla asta, nu o aduce pe mama camionagiului în ecuație și gândește-te că în curând, această situație neplăcută va dispărea aproape complet. Cum? Ei bine, divizia de camioane a celor de la Mercedes-Benz lucrează în prezent la un tip revoluționar de remorcă.

Pilot Autoexpert

Cu toate că aceasta încă este în stadiul de concept, multele ore petrecute în tunelul aerodinamic și-au spus cuvântul, iar remorca în cauză se poate lăuda cu o reducere de 18% a rezistenței aerodinamice în combinație cu noul camion Actros, lansat recent și în România.

Pe parcursul a 150.000 de kilometri, Aero Trailer îmbunătățește consumul de motorină al capului tractor cu 2.000 de litri și reduce emisiile de Co2 cu aproximativ cinci tone.

Având în vedere că volumul de încărcare este identic cu cel al unei remorci standard, ce îi oprește pe nemți din a pune în producție acest design inovator? Din nefericire, spatele acela sculptat cu scopul îmbunătățirii circulației curenților de aer adaugă jumătate de metru peste lungimea maximă impusă remorcilor de camion de către autoritățile europene.

Chiar dacă Aero Trailer nu va ajunge în versiune de serie prea curând, noi presupunem că o parte din inovațiile aduse de acest concept vor ajunge pe remorcile Mercedes-Benz din viitorul foarte apropiat.

Comentarii