lukoil-banenr

Zilele trecute, întreaga industrie auto a fost zguduită de unul dintre cele mai şocante scandaluri de fraudă, în care Volkswagen şi-a înşelat clienţii. Surse neoficiale susţin că ar putea fi vorba nu doar de cele 482.000 de automobile livrate în SUA ci de un total de mai bine de 11.000.000 de unităţi, echipate cu motorizarea de 2.0 litri diesel. 

Pilot Autoexpert

Iar pe fonul acestor mişcări tectonice, Mercedes-Benz a decis să îşi revizuie puţin ideile de viitor, reorientându-se către automobilele propulsate de tehnologie plug-in hybrid. Şi pentru că Mercedes nu dispune de resurse şi experienţa în domeniu necesară, aceştia vor apela la BMW şi/sau Audi! Despre acest lucru a anunţat chiar CEO-ul companiei Daimler, Dieter Zetsche.

Noua strategie şi accesul la tehnologiile rivalilor săi ar putea reduce costurile finale nu doar pentru modelele hybrid de la Mercedes dar şi pentru ceilalţi producători, astfel că strategia companiei germane de a exclude cât mai devreme din gamă toate modelele echipate cu motoare diesel ar putea avea sorţi de izbândă în următorii ani.

Dar voi ce aţi alege? Un hybrid sau totuşi un automobil echipat cu motorizare diesel.

 

Comentarii